Как сделать вертел для мангала своими руками?

Устройство вертела для мангале: 1 — вертел на мангале- 2 — левая опора вертела, вставленная в пазы- 3 — правая опора вертела, вставленная в пазы

Изготовление вертела для мангала своими руками - дело простое, но нужно учесть несколько моментов.

Прежде всего, вертел - это не просто прут вроде большого шампура. Идея та же самая, но с некоторым дополнением. Крупный кусок мяса трудно проткнуть точно посередине, сила тяжести будет его заставлять повернуться более тяжелой стороной вниз. В итоге нижняя часть окажется подгоревшей, а более легкая сторона - недожаренной. Поэтому вертел стараются сделать граненым, как правило, квадратным. В этом случае сам собой он вращаться не станет, а мясу будет труднее соскользнуть. Плоский прут тоже лучше не брать: он может прогнуться.

Кроме того, на вертел иногда крепятся еще и дополнительные меньшие пруты, параллельные основному или просто удерживающие зубцы.

Сложную конструкцию для простого мангала не имеет смысла делать, но совсем без зубцов обойтись не удастся.

Материал не должен быть легкоплавким или ржавеющим. Лучше всего подойдет обычная нержавеющая сталь. Толщина зависит от ваших потребностей. Если вы планируете жарить крупные куски мяса или тушки целиком, то нужно взять прут диаметром 12-15 мм.

Следует сразу позаботиться о ручке: тут подойдет любая - дверная, велосипедная, просто кусок трубы или изогнутый конец того же прута. При жарке мяса вертел нужно постоянно поворачивать, так что ручка - это важная деталь. Учтите, что повар не должен обжечься, поэтому конец прута, выступающий за край мангала, должен быть достаточно длинным (обычно рекомендуется не менее 1 м).

Закрепив ручку, займемся удерживающими зубцами. Для них потребуется 2 прутика короче и тоньше основного. Их нужно изогнуть и приварить к основному пруту. Если мангал невелик, то можно их просто тщательно примотать проволокой с помощью плоскогубцев. Закрепляются зубцы со стороны тупого конца вертела (где ручка), примерно на расстоянии 1/3 общей длины от края.

The device skewers for barbecue: 1 - spit on mangale- 2 - left support skewers inserted in pazy- 3 - right support skewer inserted into the slots

Making skewers for barbecue with your hands - it is simple, but you need to consider a few points.

First of all, the spit - it is not just like a large rotisserie rod. The idea is the same, but with some additions. A large piece of meat is difficult to pierce exactly in the middle, the force of gravity will cause it to turn over the heavy side down. As a result, the lower part will be burnt, and the lighter side - underdone. Therefore, try to make a skewer faceted usually square. In this case, by itself it will not rotate, but the meat will be more difficult to slip. Flat rod is also better not to take: it can bend.

In addition, on a spit sometimes attached more and more smaller rods parallel to the main, or simply holding the teeth.

Complex structures for a simple barbecue does not make sense to do, but did not manage to do without teeth.

The material should not be fusible or rusting. It would be the best regular stainless steel. The thickness depends on your needs. If you plan to roast large pieces of meat or carcass as a whole, it is necessary to take a rod with a diameter of 12-15 mm.

It should immediately take care of the handle: here will suit any - door, bicycle, just a piece of pipe or a bent end of the same rod. When frying meat skewer to constantly rotate, so that the handle - it's an important detail. Note that the cook does not get burned, so the end of the rod, protruding over the edge of the barbecue should be long enough (normally not less than 1 m).

After attaching the handle, let us holding the teeth. They need 2 twig shorter and thinner than the main one. They need to be bent and welded to the main rod. If the grill is not large, it is possible to simply carefully primotat wire with pliers. Teeth fixed by the blunt end of the spit (where the handle), at a distance of 1/3 of the total length of the edge.

Пристрій вертіла для мангалі: 1 - крутив на мангале- 2 - ліва опора вертіла, вставлена   в пази- 3 - права опора вертіла, вставлена   в пази

Виготовлення вертіла для мангала своїми руками - справа проста, але потрібно врахувати кілька моментів.

Перш за все, крутив - це не просто прут на зразок великого шампура. Ідея та ж сама, але з деяким доповненням. Великий шматок м'яса важко проткнути точно посередині, сила тяжіння буде його змушувати повернутися важчій стороною вниз. В результаті нижня частина виявиться, що підгоріла, а легша сторона - недожаренной. Тому крутив намагаються зробити граненим, як правило, квадратним. У цьому випадку сам собою він обертатися не стане, а м'яса буде важче зісковзнути. Плоский прут теж краще не брати: він може прогнутися.

Крім того, на рожен іноді кріпляться ще й додаткові менші прути, паралельні основним або просто утримують зубці.

Складну конструкцію для простого мангала не має сенсу робити, але зовсім без зубців обійтися не вдасться.

Матеріал не повинен бути легкоплавким або іржавіє. Найкраще підійде звичайна нержавіюча сталь. Товщина залежить від ваших потреб. Якщо ви плануєте смажити великі шматки м'яса або тушки цілком, то потрібно взяти прут діаметром 12-15 мм.

Слід відразу подбати про ручку: тут підійде будь-яка - дверна, велосипедна, просто шматок труби або вигнутий кінець того ж прута. При смаженні м'яса крутив потрібно постійно повертати, так що ручка - це важлива деталь. Врахуйте, що кухар не повинен обпектися, тому кінець прута, який виступає за край мангала, повинен бути досить довгим (зазвичай рекомендується не менше 1 м).

Закріпивши ручку, займемося утримують зубцями. Для них буде потрібно 2 прутика коротше і тонше основного. Їх потрібно зігнути і приварити до основного пруту. Якщо мангал невеликий, то можна їх просто ретельно примотати дротом за допомогою плоскогубців. Закріплюються зубці з боку тупого кінця вертіла (де ручка), приблизно на відстані 1/3 загальної довжини від краю.


» » » Как сделать вертел для мангала своими руками?